Doğal Mor Pizza

2023-09-21 10:14:03 - Yemeklik.com.tr

Evde kolayca yapabileceğiniz ve tadı damağınızda kalacak doğal ve sağlıklı mor pizza tarifiyle karşınızdayız. Malzemeler hazırsa sizleri mutfağa kadar alalım, soframız bu akşam hem sağlıklı hemde renkli olacak.

Doğal Mor Pizza Tarifi İçin MalzemelerDoğal Mor Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp bekletiyoruz.
  2. Hamur için su, şeker ve mayamızı karıştırıp 5 dakika beklettikten sonra diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Gerekirse un takviyesi yapabilirsiniz.
  3. Ardından hamuru ikiye bölüyoruz. Hamurlardan ilkine 1 tatlı kaşığı mor karışım fonksiyonel gıdayı ekleyip yedirene kadar yoğuruyoruz. İyice homojenize olduktan (hamur mor rengi aldıktan) sonra mayalanmak üzere 1 saat dinlenmeye alıyoruz. (Hamurlar mayalandıktan sonra ister 2 adet mor pizza yapın, isterseniz de hamurun birini daha sonra kullanmak üzere dondurucuya kaldırın, tamamen size kalmış.)
  4. Kullanacağınız hamuru un yardımıyla tepsinize göre açıp üzerine çatalla delikler oluşturuyoruz. Ardından sos ve biraz kaşar ekleyip, önceden ısıtılan 200 derece fırında 6 dakika pişirip çıkardıktan sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip tekrar fırına veriyoruz. 6-7 dakika daha pişirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz.

Daha Fazla Gönderi