Ekmek Arası Hamsi Tava
Tazecik hamsilere kavuşmuşken nefis bir ekmek arası hazırlıyoruz. Buğulaması, tavası hepsi çok seviliyor. Hafta sonu ailecek yapılacak en iyi biri. Nasıl servis yapılacağı zevkinize kalmış...
Ekmek Arası Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Gram Hamsi
- 1 Su Bardağı Mısır Unu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- Servis için:
- 2 Adet Ekmek
- 4 Yaprak Marul
- 1/2 Demet Roka
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Limon
Ekmek Arası Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mısır unu ve tuzu bir tabakta karıştırın. Balıkların iki tarafını da açık bir şekilde mısır unu ile kaplayın. Fazlasını silkeleyin.
- Uygun bir tavada sıvı yağını kızdırın. Balıkları ekleyip iki tarafını da kızartın. Yağın kızgın olmasına dikkat edin.
- Fazla yağı çekmesi için havlu kağıt serili servis tabağına alın. İstediğiniz malzemelerle birlikte ekmek arası servis yapın. Afiyet olsun.