Efsane Atom

2023-09-25 12:37:25 - Yemeklik.com.tr

Çay saatine konuk olan misafirlerinize yapmalık, afiyetle yemelik enfes bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Yapılışı da çok kolay. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz.

Efsane Atom Tarifi İçin MalzemelerEfsane Atom Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını tencerede eritelim. Eriyen tereyağının içerisine kestiğimiz çikolataları ekleyelim.
  2. Çikolatalar eriyene kadar karıştıralım. Ardından balımızı ilave edelim ve üçünü güzelce karıştıralım. (Karameli erimiş kıvama getirelim.)
  3. Son işlem olarak da bu karışımın içerisine mısır gevreklerini ekleyerek, karıştıralım. Birbiri ile bütün olan bu karışımımızı bir güzel dinlendirelim. İlk sıcağı çıkan tatlımıza şekil vermeye başlayalım.
  4. Parmağımızı kap dolu bir suya dokundurarak şekil vermek istediğimiz fincanı ıslayalım. (Yoğun ıslaklık olmamalı, kalıp çıkması için orta miktarda sulandırmamız gerekiyor.)
  5. Tabanı ve yanları ıslanan fincanımıza hazırladığımız harcımızı koyalım. (Parmağımız ile de pütür olmaması için düzeltme yapabiliriz.)
  6. Ardından minik kek kalıplarımızı fincanın ağız kısmına koyarak, fincanı ters çevirip şeklimizi kalıbımızın içerisine çıkartalım.  Çıkan tatlımızı tepsiye dizelim. (sık dizim de olabilir dağılmamasına dikkat edelim.)
  7. Şekil verilen tatlılarımızı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim. Servise hazırdır :) Afiyet bal olsun.

Daha Fazla Gönderi