Asma Yapraklı Kısır

2023-10-08 22:14:10 - Yemeklik.com.tr

Çay saatine farklı bir tarif arayanlar için nefis bir tarifimiz var. Asma yaprağı ile hazırlanan kısır tarifini daha önce denemediğinize eminiz. Malzemelerinizi hazırlayın, tam ölçülü ve misafirlerinizi şaşırtacak bir kısır tarifi veriyoruz.

Şimdiden afiyet olsun!

Asma Yapraklı Kısır Tarifi İçin MalzemelerAsma Yapraklı Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Asma yapraklarını kaynar suda 10 dakika bekletin, süzün ve yıkayıp tekrar süzün. Yaprakların sap kısımlarını ve sert damarlarını kesip çok ince şeritler halinde doğrayın.
  2. Geniş bir tavaya zeytinyağı koyup orta ateşte ısıtın. Tavaya çok ufak küpler halinde doğranmış soğan,sarımsak ve tuz ekleyip soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Tavaya doğranmış yaprakları koyup ısınana kadar kavurun. Son olarak ince bulgur ve kaynar suyu ekledikten sonra karıştırın, tavanın kapağını kapatıp ocaktan alın.
  4. Bulgurlar demlenirken domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Taze soğan,çekirdekleri alınmış salatalıklar ve maydanozu da ufak ufak doğrayıp kenarda bekletin.
  5. Bulgurlar demlenince tavadaki karışımı geniş bir kaseye aktarın. Kasenin içine domatesleri, yeşillikleri, kuru nane, toz kırmızı biber, nar ekşisi ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
  6. Asma yapraklı kısırınızı oda sıcaklığında hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi