Edirne Tava Ciğeri

2023-09-30 10:02:56 - Yemeklik.com.tr

Demir, B12 ve A vitamini açısından son derece zengin olan ciğer, en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Aynı zamanda tarihler boyunca lezzeti ile geleneksel mutfağımızın en çok tercih edilen sakatat malzemelerinden biri olmuştur.

Günümüzde birbirinden farklı birçok ciğer tarifi olsa da bugün sizlere ünü tüm yurdu saran, uğruna bando takımı kurulup, festivaller düzenlenen yöresel bir tarif hazırladık. İncecik kesilen dana ciğeri pişerken lezzetini katlıyor, yanında sumaklı soğan salatası ve kurutulmuş kırmızı biberi ile Trakya’dan tüm Türkiye’ye yayılıyor. Pişirme tekniği ve püf noktaları ile ciğere olan tüm ön yargıları kırarak sevmeyenlere bile sevdirecek bir tarifle geldik. Afiyet olsun!

Edirne Tava Ciğeri Tarifi İçin MalzemelerEdirne Tava Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zarı çıkarılmış, kanı temizlenmiş ciğerlerinizi yaprak şeklinde kesin. Kestiğiniz parçaları bir süzgeçe alın ve fazla kanı varsa süzülmesini bekleyin.
  2. Derin bir kasenin içine unu ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Ciğerlerinizi un ile beraber harmanlayın. Kızartma işlemine geçmeden önce fazla ununu silkmeyi unutmayın.
  3. Yağınızı kızdırın. Ciğerlerinizi arkalı önlü 2 dakika kadar kızartın. Kevgir yardımıyla fazla yağını süzdürün.
  4. Kızartılmış kırmızı biber veya sumaklı soğan salatası ile beraber servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi