Kıymalı Karnabahar
2023-09-17 00:27:34 - Yemeklik.com.tr
Kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir kıymalı karnabahar. Oldukça sağlıklı bir ana yemek olan kıymalı karnabaharı hazırlamak üstelik çok pratik. Salçası ve sıyla ağızda dağılan bir karnabahara kim hayır der? Bu yemek, yemeği sevmeyene bile sevdirir. Pek sağlıklı, yapımı da çok pratik.
Tabak tabak yemelik bu tarifi bir an önce deneyin deriz.
Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler- 1/2 Adet Orta Boy Karnabahar
- 2 Adet Havuç
- 1 Adet Soğan
- 100 Gram Kıyma
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Karnabaharı dallarına ayırıp yıkayın. Havucu soyup halka halka kesin. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin.
- Salçayı ekleyin.
- Havuçları da ekleyip karıştırın.
- En son karnabaharları ekleyin. Sebzelerin hizasına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 25 dk kısık ateşte karnabahar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
- Sıcak servis edin. Afiyet olsun.