Karnabahar Sufle

2023-09-30 10:09:20 - Yemeklik.com.tr

Yapımı çok kolay olmasına rağmen oldukça gösterişli bir sufle tarifiyle daha karşınızdayız! Sufle denince aklımıza bitter çikolatalı, tahinli ya da meyveden yapılan tatlı sufleler gelse bile, tuzlu sufleler de bir hayli lezzetli oluyor. Ana malzeme olarak karnabahar kullanılan bu sufle tarifi ise öyle lezzetli, öyle hafif ve yapımı öylesine kolay ki, karnabahar sevmeyenlere bile iştahla yedirecek!

Klasik beşamel sos tarifine benzer şekilde hazırlanan karnabaharlı karışımı, bulut gibi kabarttığımız yumurta beyazlarıyla bir araya geliyor. Yumuşacık, köpüksü yapısını buradan alan suflemiz, içine eklenen çeşitli peynirlerle ise lezzetine lezzet katıyor.

Sebzeli farklı tarifleri seviyorsanız, karnabaharlı sufle tarifi tam size göre! Afiyet olsun.

Karnabahar Sufle Tarifi İçin MalzemelerKarnabahar Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharın sadece çiçek kısımlarını saplarından ayırın.
  2. Orta boy bir tencereye sütü, sarımsağı ve karnabaharları koyup orta ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişen karışımı blenderden geçirip pürüzsüz bir hale getirin.
  3. Orta boy bir sos tenceresinde tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan karışıma azar azar karnabahar püresini ekleyip koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Pişen karışıma tuz, muskat rendesi, karabiber ekleyip ocaktan alın. Sıcak karışıma son olarak keçi peynirini ve teker teker yumurta sarılarını ekleyip karıştırıp, soğuması için bir kaseye dökün.
  5. Yumurta beyazlarını ayrı bir kasede mikserle sertleşene kadar köpürtün.
  6. Ilınan karnabaharlı karışıma yumurta beyazlarını azar azar ekleyip spatula ile karıştırın.
  7. Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın.
  8. Hazırladığınız sufle karışımını kaselere paylaştırın,hafifçe tezgaha vurun, üstlerine ince rendelenmiş kaşar peynirini de koyup 200 derecelik sıcak, fanlı fırında 15-16 dakika pişirin.
  9. Sufleleri fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi