Düğün Çorbası

2023-09-16 23:32:38 - Yemeklik.com.tr

Soğuk günler kapıda, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek için pek çok aromatik sebze ve baharatın kullanıldığı, ve nın tat verdiği sıcak çorbaların sofradaki yerleri baki. Düğün sı da bunlardan biri. Anadolu'nun pek çok yerinde düğün vb. özel günlerde hazırlanan tadı toplulukla çıkan bu besleyici çorbayı evinizde de hazırlayabilirsiniz.

Tadını tel tel ayrılmış gerdan etinden alan, terbiyeli bir çorba düğün çorbasını sofralarınızda afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Düğün Çorbası Tarifi İçin MalzemelerDüğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerine su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
  2. Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın. Haşlanmış etlerini bir çatal yardımıyla didikleyin.
  3. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yoğurt, yumurta sarısı, su, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın.
  4. Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımına çorbanın suyundan birkaç kepçe alarak karıştırın.
  5. Ardından tencereye yavaş yavaş tüm karışımı ekleyip hızlıca karıştırın.
  6. Etleri de katıp kısık ateşte, ara ara karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  7. Servis öncesinde tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip baharatları ilave edip kısık ateşte yakıp üzerine gezdirin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi