Soğansız Menemen
2023-09-30 10:06:23 - Yemeklik.com.tr
En lezzetli menemen soğanlı mı olur? Yoksa soğansız mı? Bu tartışmayı çokça duymuşsunuzdur. Ülkemizdeki ünlü gurmelerin diline bile dolanan bu tartışma konusu şimdilik çok popüler. Bizler de soğansız sevenler için mükemmel bir tarif ile sizlerleyiz. O kadar lezzetli ve adeta kaymak gibi kıvamıyla ağızda eriyor ki.. Bayılacaksınız.
Ekmekler, poğaçalar hazır olsun. En güzel soğansız menemen tarifi sizlerle..
Soğansız Menemen Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Domates
- 2 Adet Yeşil Biber
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Tutam Tuz
- 1 Diş Sarımsak
- 1/2 Su Bardağı Domates Püresi
- 1/2 Su Bardağı Su
- 1 Tutam Pul Biber
- 1 Tutam Karabiber
- 3 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Tutam Maydanoz
- Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup orta ateşte altını açın. Biberleri ince halkalar şeklinde kesip tavaya alın ve hafifçe tuzlayın. Ocağın altını kısın.
- Domatesi soyun, iri küpler halinde kesip tavaya aktarın ve hafifçe tuzlayın. Domatesler yumuşamaya başlayınca çatalla sert yerlerini ezin.
- Tavaya bir diş ezilmiş ya da ufak doğranmış sarımsağı, domates püresini ve sıcak suyu da ekleyip karıştırın. Tavanın kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişirin.
- Tavadaki karışım suyunu çekince pul biber ve karabiber ekledikten sonra tavaya yumurtaları ekleyin.
- Önce yumurta beyazlarını karıştırın, yumurta beyazları katılaşmaya başlayınca sarılarını patlatın ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
- Menemeni ocaktan alıp 1 dakika dinlendirdikten sonra tabağa alın, üstüne maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.