Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Domates Tartar

Tartar kökeni İngiliz kültürüne dayanan bir meze, ara soğuk ve yapım tekniği ismi aslında. Dilediğiniz kadar ürüne de uyarlayabiliyor oluşunuzun yanında et ürününden bir tartar yaptıysanız direkt ana yemek olarak bile tüketebilirsiniz.

Bizler tercihimizi mükemmel domateslerden yana kullandık ve sizler için tadına doyum olmayan bir yancı tasarladık.

Domates tartar tarifini yapacağınız leziz sandviç ve tostların yanına da şiddetle tavsiye ediyoruz. O halde zaman kaybetmeyin, hadi buyrun mutfağa!

Afiyetler olsun.

Domates Tartar Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Domates
  • 1 Tutam Tuz
  • 1/4 Adet Mor Soğan
  • 1/2 Adet Salatalık
  • 2 Yemek Kaşığı Kapari
  • 4 Yaprak Taze Fesleğen
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Hardal
  • 2 Tatlı Kaşığı Maydanoz
  • Üzeri İçin:
  • 1 Dilim Ekşi Mayalı Ekmek
  • 1 çay Kaşığı Susam
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Domates Tartar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ufak küpler halinde doğrayıp hafifçe tuzlayın. Bir süzgece alıp 10 dakika bekletin.
  2. Soğan, salatalığın çekirdeksiz kısımları, fesleğen, maydanoz ve kaparileri de ayrı ayrı çok ufak küpler halinde doğrayın.
  3. Bir kase içerisinde doğradığınız malzemeler, süzülmüş domatesler, hardal ve mayonezi nazikçe karıştırın.
  4. Hazırladığınız tartarı bir çemberin içine hafifçe bastırıp tabağa alın, çemberi çıkartın. Ekşi mayalı ekmek, kavrulmuş susamlar ve zeytinyağı ile süsleyip servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Atatürk Mezesi

Atatürk Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Düşes Patates

Düşes Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kızartma İçli Köfte

Kızartma İçli Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı

Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Taktouka

Taktouka

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce