Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Patlıcan Tarator

Yaz mevsimi gelince lezzetlenen patlıcanlardan çeşit çeşit mezeler yapılıyor. Yapılanların içlerinden en nefis ve kolay olanlarından biri de patlıcanlı tarator. Taratorun bu halini çok seveceksiniz. Közlenmiş patlıcanları yoğurtla buluştuyoruz. Üzerine kızdırılmış yağ döküp servis ediyoruz. Nefis bir meze olan patlıcan tarator için buyurun tarifimize.

Patlıcan Tarator Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Patlıcan
  • 4-5 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Üzeri için:
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Patlıcan Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları güzelce yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımıyla bir kaç yerinden çizikler atın.
  2. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derecelik fırında yumuşayana kadar közleyin.
  3. Közlenen patlıcanları küp küp doğrayın. Zeytinyağ eklediğiniz tavaya alıp kavurun.
  4. Soğuduktan sonra üzerine yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.
  5. Servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış yağ döküp servis edebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun.
Soslu Bamya Kavurması

Soslu Bamya Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yeşil Mercimek Çorbası

Yeşil Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Üç Peynirli Ekmek

Üç Peynirli Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ev Yapımı Dijon Hardalı

Ev Yapımı Dijon Hardalı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Şekerpare

Yumurtasız Şekerpare

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce