Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Domates Soslu Sosis

Şarküteri ürünleri mutfağımızın giderek yükselen değerleri. Sosis, sucuk, salam, pastırmanın yanına son yıllarda jambonlar ve füme ürünler de eklenmeye başladı. Gündelik yemek reçetelerinde daha fazla yer edinmeye başladıklarını düşünürsek, mutfak kültürünün bir parçası olmak üzereler birçok hanede oldular.

Sucuk içerdiği baharatlar ve sarımsakla her ne kadar gönlümüze taht kurmuş durumda. Lakin aynı zamanda sosis, patatesin yanında, makarnanın üzerinde, sandviç ekmeğinin içinde kendine yer edinmiş ve sucukla yarışır durumda. Kahvaltılık tariflere de ayrı bir yakışıyor.

Ekmek banmalık, ağız sulandıran, kaşarı uzayan leziz bir sosis tarifi verelim dedik. Domates soslu sosis tarifini ister kahvaltı için hazırlayın, ister ara sıcak olarak sunup akşam sofralarınızı renklendirin. Pratik ve ekonomik olduğunu da unutmayın.

Afiyet olsun.

Domates Soslu Sosis Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Sosis
  • 4 Yemek Kaşığı Domates Püresi
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 1 çay Kaşığı Kekik
  • 6-7 Adet Doğranmış çekirdeksiz Siyah Zeytin
  • 3/4 Su Bardağı Kaynar Su
Domates Soslu Sosis Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sosisleri ortalama yarım cm civarı doğrayın.Tereyağını sahanda eritip, sosisleri hafifçe soteleyin.
  2. Sosisler hafif renk aldıktan hemen sonra, ince ince kıydığınız yeşil biberleri ekleyin ve soteleyemeye devam edin.
  3. Biberler kendini bırakmaya başlayınca, salça, ince kıyılmış sarımsak ve domates püresini de ekleyip sotelemeye devam edin. Bu arada ısıyı kontrol altında tutun ki sarımsak ve salça yanmasın.
  4. Sarımsak ve salçanın kokusu çıkmaya başlayınca, kaynar suyu, kimyonu ve tuzu ekleyip karıştırın. Sos homojen bir kıvama gelsin.Tıkırdamaya başlayınca altını iyice kısın ve 10 dakika bu şekilde pişşin.
  5. Bu arada fırınınızı 200 derecede ısıtın.10 dakika pişen domates soslu sosisleri, fırına girebilen bir kaba aktarıp, üzerine rende kaşar kekik ve zeytinleri gelişigüzel bir şekilde koyup fırına atın.
  6. Kaşarlar kızarmaya başlar başlamaz fırından alın. Tarifiniz masadaki yerini almaya hazır. Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Paella

Paella

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çikolatalı Tost Kurabiye

Çikolatalı Tost Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kızarmış Tavuk

Kızarmış Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
On Dakika Pastası

On Dakika Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce