Tatlı Acı Soslu Tavuk
Tatlı acı soslu tavuk farklı, pratik ve çok güzel bir tavuk tarifi; mutlaka deneyin. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Tatlı Acı Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Tavuk Göğsü
- 2 Adet Yumurta
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- 3-4 Yemek Kaşığı Un
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Pul Biber
- 1-2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Sos için:
- 3 Yemek Kaşığı Susam Yağı
- 2 Diş Ezilmiş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Bal
- 2 Yemek Kaşığı Acı Sos
- 3 Yemek Kaşığı Ketçap
- 1 Yemek Kaşığı Esmer şeker
- 4-5 Yemek Kaşığı Soya Sosu
Tatlı Acı Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos için tüm malzemeleri bir kasede çırpalım ve bir kenarda tutalım.
- Tavukları küp küp keselim.
- Bir kapta yumurta, un, nişasta, baharatları iyice çırpalım.
- Tavukları bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
- Ocağa tencere alıp içine sıvı yağ dökelim ve ısıtalım.
- Tavukları tek tek kaşıkla tencereye döküp kızartalım.
- Bir tavaya sosu alalım ve kaynatalım.
- Kıvam aldıktan sonra tavukları içine aktaralım ve karıştıralım.
- Servis ederken üzerine susam dökelim. Afiyet olsun.