Dızmana
2023-09-17 00:41:20 - Yemeklik.com.tr
Bulgaristan göçmenlerinin çılgınlar gibi sevdiği ve kolay bulunulmayan i ile efsaneleştirdiği dızmana'yı sizler için yaptık. Çok büyük zorluklar karşısında ele geçirdiğimiz "Dızmana" tarifini dikkatlice okuyup afiyetle yemeyi unutmayın.
Bol lezzetler!
Dızmana Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 1/2 Su Bardağı ılık Süt
- 1/2 Su Bardağı ılık Su
- 1 Adet Yumurta Akı
- 1 Paket Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 2,5 - 3 Su Bardağı Un
- Sosu için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1/2 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı Kaymak
- 2 Yemek Kaşığı Süt
- Unun içerisine kuru mayayı ekleyip karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Açtığınız havuza su, süt, yumurta akı,şeker ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar kalan unu azar azar ilave edin. Yoğurma işlemi bitince üzerini örterek 1 saat mayalanmya bırakın.
- Mayalanan hamurun gazını alarak eşit büyüklükte parçalara bölüp aralıklı biçimde fırın tepsimize dizin. Bu şekildede 30 dakika mayalandırın.
- Sosu için tüm malzemeyi bir kabın içerine alın.
- Homojen olana dek çırpın.
- Sosun tümünü mayalanan hamurumuzun üzerine dökün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıp renk alana kadar pişirin.
- Afiyet olsun!