Patates Sufle

2023-09-17 01:08:32 - Yemeklik.com.tr

ya, tatlı olarak tanıdınız siz onu. Özellikle çikolatalı olanı rüyalarınızı süsledi her daim. Kaşık kaşık yemek istediniz onu ama o aslında bir pişirme şekliydi. de olabilirdi bir sufle. İsterseniz ıspanaklı ya da karnabaharlı. Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatlice ayırıp aklarını köpük köpük olana dek çırptıktan sonra hazırlaması kolaydı sufleyi, gerisi teferruattı. Patatesli olanı da pek güzel olmalıydı. Öyleydi de.

Patates sufle tarifi böyle bir hikayeden yola çıkarak hazırlandı. ne yakın hafif yumuşak tadı ve alışılmadık sunum şekli çok beğenildiği için sizlerle paylaşıldı, farklı pişirme önerileri sunuldu. Afiyetle yenmesi dilendi.

 

Patates Sufle Tarifi İçin MalzemelerPatates Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayrı kaplara dikkatlice ayırın. Sıcağı sıcağına püre haline getirdiğiniz haşlanmış patatesleri oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve sütle karıştırın.
  2. Yumurta sarısı, un, rendelenmiş beyaz peynir, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
  3. Ayrı bir kasede bekleyen yumurta beyazlarını mikser yardımıyla köpük köpük olup katı bir kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Yumurta beyazını, yumurta sarılı karışıma katıp sönmemesi için bir spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırın.
  5. Sufle kaplarını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayın. Hafifçe unlayıp fazla unu silkerek dökün.
  6. Hazırladığınız sufle karışımını bir parça kabarma payını hesaba katıp eşit olarak paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıktıktan sonra sıcağı sıcağına bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi