Fırında Karnabaharlı Tavuk

2023-09-30 10:30:18 - Yemeklik.com.tr

Fırında pişen yumuşacık bir tavuk ve karnabaharların tadını başka bir yemek de bulamayacaksınız. O kadar lezzetli ve yumuşaklar ki her çatalda lezzetinin büyüsüne kapılacaksınız.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Fırında Karnabaharlı Tavuk Tarifi İçin MalzemelerFırında Karnabaharlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuğun sos malzemelerini bir kaseye alın ve karıştırın. Yıkanmış ve süzülmüş tavukları ekleyin. Sosu her yerine yedirin. Üzerini streçleyin. 1,5-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Karnabaharı küçük parçalara ayırın ve yıkayın. Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Kapya biberleri temizleyin, iri küpler halinde doğrayın. Sarımsakları da ekleyin. Tuz, baharatlar ve zeytinyağını da ilave edin. Hepsini güzelce harmanlayın.
  3. Tavuğu poşete aldıktan sonra yanına karnabaharı da ekleyin. Tepsiye yerleştirin ve 200 derecede kızarana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  4. Kızarmaya başladığında fırın poşetinin üzerini açın. 5-10 dakika bu şekilde pişirin.
  5. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi