Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Diyarbakır Usulü Kısır

Yemelere doyamayacağınız bir kısır tarifiyle geldim. Biraz meşakkatli gibi görünse de değeceğine emin olabilirsiniz. Biraz ekşili biraz acılı çiğ köfte görünümlü kısır için buyurun tarife

Diyarbakır Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Ince Bulgur
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 3 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 6 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 3 Yemek Kaşığı Isot
  • 1/2 Yemek Kaşığı Pul Biber
  • 3 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1/2 Demet Nane Yaprağı
  • 1/2 Demet Yeşil Soğan
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
Diyarbakır Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kapaklı bir kaba ince bulguru koyalım.
  2. Üzerine sıcak suyu döküp karıştıralım ve kabın kapağını kapatıp bulgurların şişip yumuşaması için 20 dakika dinlendirelim.
  3. 20 dakika sonra bulgurları yoğurma tepsimize alalım.
  4. Üzerine robottan geçirdiğimiz kuru soğanı, sarımsağı; nar ekşisini, zeytin yağını, biber salçasını ve domates salçasını ilave edip 15 dakika iyice yoğuralım.
  5. 15 dakika sonra isotu, pul biberi ve tuzu ilave edip bir 15 dakika daha yoğuralım.
  6. Son olarak ince ince doğradığımız yeşillikleri de ilave edip karıştıralım. Şekil verip servis tabaklarına alalım. Afiyet olsun.
Kaymaklı Bulgur Pilavı

Kaymaklı Bulgur Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kuru Meyveli Ekmek

Kuru Meyveli Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Peynirli Biberli Poğaça

Peynirli Biberli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Leziz Portakallı Kek

Leziz Portakallı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vegan Kakaolu Puding

Vegan Kakaolu Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce