Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tuzlu-kek

Dereotlu Kek

Kabak ile en yakın arkadaş, mücverin kankası, salataların konuk misafiri dereotu çay saatlerinin de vazgeçilmezi olmaya karar vermiş.

Dereotu, tuzlu keklerin, kurabiyelerin içine girince bütün aromasını bırakıyor ve hamur ile bir arada pişince ortaya çıkan koku bizi mest ediyor. Dereotlu kekin içerisine tercihe göre beyaz peynir de  eklerseniz pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak bir tarif ortaya çıkacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Dereotlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1,5 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Adet Havuç
  • 2 Demet Dereotu
Dereotlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta, süt ve sıvı yağı geniş bir kapta çırpın.
  2. Un, tuz ve kabartma tozunu yumurtalı karışımın üzerine yavaş yavaş yedirerek karıştırın.
  3. Havuç ve dereotunu da ekleyip karıştırarak yağlanmış kek kalıbının içine dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
Tam Kıvamında Sufle

Tam Kıvamında Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pekmezli Kaçamak

Pekmezli Kaçamak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Muz Rüyası Tatlısı

Muz Rüyası Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Enginarlı Karidesli Burgu Makarna

Enginarlı Karidesli Burgu Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sebzeli Tavuk Sote

Sebzeli Tavuk Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce