Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #balik

Deniz Tarağı

Şefin hazırladığı yenilebilir toprak üzerine yerleştirilen tarifini de paylaştığımız klasik tarator sos ve kızartılmış deniz tarakları... Göz göz duran bu güzeller denizden gelen lezzetli bir başlangıç.

Ouzo Roof Restaurant menüsünün vazgeçilmezlerinden biri olan deniz tarağı yanı sıra Yemeklik.com.tr‘a özel olarak gerçekleştirdiğimiz çekimde şefinden püf noktalarını aldığımız diğer ne de göz atabilirsiniz.

Deniz Tarağı Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Deniz Tarağı
  • Marinasyonu için:
  • 50 Cl. Zeytinyağı
  • 2 Gram Taze Kekik
  • 2 Gram Maldon Tuzu
  • 2 Gram Tane Beyaz Biber
  • Tarator sos için:
  • 4 Dilim Bayat Ekmek Içi
  • 300 Ml. Süt
  • 150 Ml. Krema
  • 100 Gram Mayonez
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Beyaz Biber
  • 5 Diş Sarımsak Püresi
  • Servisi için:
  • 1 Yemek Kaşığı Nane Püresi
  • 1,5 Yemek Kaşığı Yenilebilir Toprak
Deniz Tarağı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.
  2. Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.
  3. Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2'şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.
  4. Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
İzmir Usulü Enginar Dolması

İzmir Usulü Enginar Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kaşarlı Poğaça Tost

Kaşarlı Poğaça Tost

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pancarlı Yeşil Elmalı Kereviz

Pancarlı Yeşil Elmalı Kereviz

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtalı Domates Dolması

Yumurtalı Domates Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tuzlu Granola

Tuzlu Granola

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce