Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Bal Peteği Tatlısı

Tel kadayıfının kıtırlığı, hamur ile şekillenerek bütünleşmiş bir lezzet oluşturacak ve damaklara şenlik yaratacak. Ağızlarda dağılan bal peteği tatlısı tarifi ile misafirlerinize enfes bir tatlı hazırlayacaksınız. Malzemeleri ile pratik ve ekonomik olan tarifimiz için sizleri mutfağa kadar alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Bal Peteği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Irmik
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • İçi İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Ceviz Içi
  • 1 Su Bardağı Kavrulmuş Kadayıf
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
  • Şerbeti İçin:
  • 2,5 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 2-3 Damla Limon Suyu
Bal Peteği Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbeti için bir tencerede su ve şeker kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenir. 5 dakika sonra ocaktan alınır.
  2. Un, yağ, yumurta, yoğurt, irmik, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
  3. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurulur.
  4. Diğer tarafta iç malzemeler kavrulmuş kadayıf, tarçın ceviz karıştırılır.
  5. Bu karışıma hamurdan portakal büyüklüğünde parça konularak iç malzeme eklenir ve bütünleştirilir.
  6. Cımbızla şekil verilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  8. Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra üzerine ılık şerbeti dökün.
  9. Cupcake kağıtlarına koyarak servis edebilirsiniz.
Kahveli Custard

Kahveli Custard

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Renkli Sebze Kızartması

Renkli Sebze Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yoğurtlu Pazı Mezesi

Yoğurtlu Pazı Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Edirne Tava Ciğeri

Edirne Tava Ciğeri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Beşamel Soslu Tavuklu Krep

Beşamel Soslu Tavuklu Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce