Dağılmayan Mercimek Köftesi

2023-09-30 12:10:51 - Yemeklik.com.tr

Kıvamı yerinde, lezzeti şahane bir mercimek köftesiyle geldik karşınıza bugün. Dağılmayan mercimek köftesi tarifi, enfes lezzetiyle favori tariflerinizden olacak. Haydi sizi mutfağa alalım.

Tarifin yapılış aşamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Dağılmayan Mercimek Köftesi Tarifi İçin MalzemelerDağılmayan Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tenceremize 1 su bardağı kırmızı mercimeği alalım. Üzerine suyu ilave edip ocağın altını açalım.
  2. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte, mercimekler yumuşayıp tencerenin dibinde çok az miktarda su kalana kadar pişirelim.
  3. Ardından 1 su bardağı ince bulgur ekleyelim. Malzemeler bütünleşene kadar karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  4. Mercimeklerimiz dinlenirken tavamızı ocağa alalım. Yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edelim. Üzerine 1 diş rendelenmiş sarımsak ve yemeklik doğranmış 2 adet soğanı ekleyip 5 dakika kavuralım.
  5. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
  6. Hazırladığımız bütün malzemeleri birleştirmek için derin bir karıştırma kabı alalım. İçine haşladığımız mercimekli karışımı dökelim.
  7. Üzerine kavurduğumuz soğanları ilave edelim. Ardından tuz, pul biber, karabiber ve kimyon ilave edip ve yoğurarak karıştıralım.
  8. Doğradığımız maydanoz ve taze soğanı da ilave edelim. Son olarak 3 yemek kaşığı limon suyu ekleyip yeterince yoğuralım.
  9. Yoğurduğumuz harçtan parçalar koparıp elimizle sıkarak şekillendirelim. Tamamını şekillendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi