Tereyağlı Erişte

2023-09-16 16:05:38 - Yemeklik.com.tr

Anne elinin değdiği en güzel şeylerden biri erişte olabilir. Bin bir zahmetle açılan, ardından elle kesilen ve kurutulan eriştenin belki de en basit fakat aynı zamanda en lezzetli hali bizce tereyağlı erişte. yanına yakışan, rol çalan ve tereyağıyla bizleri mest eden bu tat sizi çocukluğunuza geri götürecek.

Özellikle vakitten şikayet edenler için, 10 dakikada hazırlayıp yiyebileceğiniz bu pratik tarifimizde 1'e 1,5 ölçüde su kullanıyoruz, daha sulu bir kıvamda seviyorsanız suyunu da artırabilirsiniz. Mutfağınıza mis gibi yayılacak tereyağı ve mükemmel lezzeti için tereyağlı erişte tarifimiz sizlerle, afiyetler olsun!...

Tereyağlı Erişte Tarifi İçin MalzemelerTereyağlı Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yayvan bir tencereyi orta-kısık ateşte ocağa alın ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyerek ısıtın.
  2. Erişteleri tencereye dökün.
  3. Hafif kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırarak kavurun.
  4. Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  6. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi