Hazır Yufkayla Pratik Baklava
2023-09-30 11:58:30 - Yemeklik.com.tr
Bol cevizli, bol tereyağlı bir baklava yapalım hadi. Şerbetli tatlıların en sevilenlerinden baklava üstelik bu kez hazır yufkadan ve çok pratik.
Hazır Yufkayla Pratik Baklava Tarifi İçin Malzemeler- 1 Paket Baklava Yufkası
- 250 Gram Tereyağı
- 400 Gram Ceviz Içi
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- Şerbeti için:
- 1 Kilogram şeker
- 1/2 Litre Su
- 1/2 Adet Limon
- Üzerine:
- 1 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
- İlk önce pişirme kabımıza toz şekerimizi koyuyoruz. Suyumuzu ilave edip kaynamaya alıyoruz. Kaynarken üzerine yarım limonu sıkıyoruz. Yaklaşık 20 - 25 dakika arası kaynıyor ve şerbetimiz hazır.
- Eğer benim gibi yuvarlak tepsi kullanacaksanız yufkalarınızı tepsiye göre kesiyoruz. (Düz tepsi için kesmeye gerek olmadan direkt kullanabilirsiniz)
- Tereyağımızı eritiyoruz ve üzerine sıvı yağımızı ekliyoruz. Tepsimizin en alt kısmına yağımızı sürüyoruz. Tepsiye 2 kat yufka yerleştirip yağlıyoruz.
- 3-4 kat bu şekilde yufka yerleştirdikten sonra, cevizlerimizi ekliyoruz ve üzerine yufkalarımızı koymaya devam ediyoruz. (Kaç kat yapmak isterseniz o kadar yufka koyabilirsiniz) Daha sonra dilimlere ayırma işlemini yapıyoruz.
- Baklavamızı fırına atıyoruz. Yaklaşık 200 derecede 45 dakika - 1 saat arası pişiriyoruz.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz şerbeti döküyoruz. Fıstık ile süslüyoruz. Hepinize afiyet olsun.