Coxinha

Brezilya'nın en meşhur yemeklerinden birinin tarifini veriyoruz bugün. Geçmişi için neredeyse 19.yüzyıl civarlarına bir göz atmamız gereken bu tarihi ve popüler lezzet, Brezilyalıların vazgeçilmezi.

Bizim kızartılan içli köftemize çok benziyor; en belirgin farkları olarak iç harcında kıyma yerine tavuk var ve dış hamurunda da tavuk suyu kullanılmasını sayabiliriz. Tam bir lezzet cümbüşü!

Zaten Brezilya mutfağı başlı başına karma bir mutfak. Portekizliler Avrupave özellikle Akdeniz, Afrikalı köleler kendi yöresel tatlarını, burada çok sayıda göçmen vatandaşı olan Japon< ve Çinliler ise kendi mutfaklarından esintilerini Brezilya mutfağına katmışlar. Brezilya yerlileri de boş durmamış ve bu lezzetleri enfes baharatlarıyla geliştirmişler tabii. Coxinha konusundaki diğer bir rivayet şudur ki: Brezilyalı yerel bir ailenin tavuk yiyemeyen oğulları için tavuk budu şeklinde bir yemek tasarlama düşüncesiyle doğmuş olması. Başlarda sade, tavuksuz yapıldığı söyleniyor yani. Hikayeler şöyle dursun, bu yemek gerçekten çok lezzetli! Muhakkak denemenizi öneririz. Afiyetler olsun!

Coxinha Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamur İçin:
  • 2 Su Bardağı Tavuk Suyu
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1/2 Adet Kuru Soğan
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • Şekil Vermek İçin:
  • 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • İç Harcı İçin:
  • 1 Adet Tavuk Göğsü
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1/2 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 Tutam Tuz
  • 1/4 Demet Maydanoz
  • Kaplamak İçin:
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1,5 Su Bardağı Galeta Unu
  • Kızartmak İçin:
  • 2 Su Bardağı Galeta Unu
Coxinha Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak hamur için kalın tabanlı bir tava ya da tencerede tavuk suyu, tereyağı, tuz, toz kırmızı biber ve soğan rendesini bir taşım kaynatın. Kaynayan karışıma unu koyup spatula ile karıştırın ve koyulaşıp dibi hafiften tutmaya başlayana kadar orta ateşte pişirin. Hamurunuz bu aşamada biraz pütürlü olabilir normaldir.
  2. Hafifçe yağlanmış tezgaha sıcak hamuru alın ve spatula, hamur kazıyıcı ya da merdane ile bastırarak pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru hafifçe yağlayıp tamamen soğuyana kadar tezgahta dinlendirin.
  3. İç harç için önce haşlanmış tavuğu didikleyin, soğanı ufak küpler halinde doğrayın, maydanozların sadece yapraklarını ince ince kıyın.
  4. Geniş bir tavada tereyağında soğanları yumuşayana kadar soteleyin, karışıma baharatları ve tavukları da ekleyin, son olarak maydanozu da ekleyip ocaktan alın ve soğutun.
  5. Kaplama için su ve nişastayı karıştırıp ufak bir tavada bir taşım kaynatın, bir kaba alıp soğumaya bırakın.
  6. Hamuru soğuduktan sonra cevizden biraz küçük parçalara bölün ve yuvarlayın. Bu işlemi yaparken avcunuzu hafifçe yağlayabilirsiniz.
  7. Yuvarlakları avcunuzda hafifçe inceltin ve ortasını havuz gibi açıp içine bolca tavuklu harçtan koyun, kenarlardan yukarı doğru çekerek kapatın , son olarak avcunuzda koni şekli verip yuvarlayın.
  8. Hazırladığınız Coxinhaları kaplamak için önce avcunuzu nişastalı karışımla nemlendirin ve dışlarını çok ince bir katman şeklinde kaplayın, ardından ekmek kırıntısına bulayın.
  9. Pişirme işlemi için yağı geniş bir tavada orta ateşte ısıtın ve Coxinhaları çevirere çevire her yüzeyi kızarıp, sertleşene kadar kızartın. Bu işlem 4-5 dakika sürecektir. Bu aşamada dış yüzeyin yanmaması için ara ara ateşin altını kısıp açabilirsiniz.
  10. Pişen Coxinhaları havlu peçete üzerine çıkartın 5 dakika dinlendirip sıcak ya da oda sıcaklığında ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!
Salçalı Menemen

Salçalı Menemen

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 hafta önce
Pizza Tadında Mercimek Krebi

Pizza Tadında Mercimek Krebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tereyağlı Un Kurabiyesi

Tereyağlı Un Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sucuklu Peynirli Milföy Böreği

Sucuklu Peynirli Milföy Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kazan Kebabı

Kazan Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce