Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #hamburger

Çıtır Tavuk Burger

Öyle bir düşünün ki yumuşacık ekmek arasında dışı çıtır, içi sulu , üzerinde hafif  ve ferah bir lahana salatası ile her ısırıkta aklınızı başınızdan alacak.  İşte tam da böyle bir tavuk burgerin tarifini ve püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Daha ilk denemenizde favorileriniz arasına girecek bu tarifi denemek için hiç tereddüt etmeyin, mutfakta geçirdiğiniz tüm vakte değiyor.

Restoranlardaki burgerlere taş çıkartacak lezzette bir burger tarifi olacak bu. Tadanlar muhakkak tarifini soracaklar, emin olabilirsiniz Çıtır tavuk burgeri deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun!

Çıtır Tavuk Burger Tarifi İçin Malzemeler
  • Çıtır tavuk için:
  • 8 Adet Kemiksiz Tavuk Kalça
  • 3 Su Bardağı Ayran
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Diş Sarımsak
  • Tavukları kaplamak için:
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 3 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 10 Adet Susamlı çubuk Kraker
  • Kızartmak için:
  • 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Sosu için:
  • 2 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1 Yemek Kaşığı Hardal
  • 1 Diş Sarımsak
  • 3 Adet Kornişon Turşu
  • Coleslaw salata için:
  • 1 Kalın Dilim Beyaz Lahana
  • 1 Ince Dilim Mor Lahana
  • 1 Adet Havuç
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • Burger için:
  • 6 Adet Burger Ekmeği
  • 6 Tatlı Kaşığı Mayonez
Çıtır Tavuk Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuklara bıçağın ucu ile ince çentikler atın. Derin bir kasede ayran, kırmızı biber, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Tavukları karışıma ekleyin ve harmanlayın. Tavukları buzdolabında en az bir saat dinlendirin.
  2. Coleslaw salata için lahanaları ince uzun şekilde doğrayın ve kalın parçaları ayıklayın. Havuçları rendeleyin. Sebzeleri derin bir kaba alın ve üstlerine yoğurt, mayonez, tuz ve limon suyu ekleyip ezmeden karıştırın. Salatayı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  3. Burger sosu için mayonez, hardal, ezilmiş sarımsak ve minik küpler halinde doğranmış kornişonu karıştırıp buzdolabına kaldırın.
  4. Tavuklar dinlendikten sonra buzdolabından çıkartın. Derin olmayan bir tavaya yağı koyup ısıtmaya başlayın. Bu esnada bir tepsiye dış kaplama için unu, baharatları ve ezilmiş krakerleri ekleyip harmanlayın.
  5. Yağ ısındıktan sonra altını kısın. Tavukları süzdürüp unlu karışıma daldırın ve her yeri kaplanana kadar hafifçe bastırın. Fazla unu silkeleyip orta sıcaklıktaki yağda birkaç kez ters düz edip altın sarısı ve sert bir dokuya ulaşana kadar pişirin. Pişen tavukları peçete üzerine çıkartın ve dilerseniz hafifçe tuzlayın.
  6. Ekmekleri ikiye bölün her iki yüzeyine de mayonez sürüp tavada kızartın.
  7. Servis ederken ekmeğin alt kısmına sosu sürün, üzerine tavuğu yerleştirin sonara salatayı ekleyin ve ekmekle kapatın. Afiyet olsun.
Közlenmiş Kapya Biber Mezesi

Közlenmiş Kapya Biber Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Kuzu Gerdan

Fırında Kuzu Gerdan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Havuç Topları

Pratik Havuç Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası

Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahvaltı Yufkası

Kahvaltı Yufkası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 hafta önce