Nektarinli Kek
Yumuşacık oluşu, lezzetli tadıyla sizlerden tam not almasını umarak tarifimi paylaşıyorum. Nektarili kek denediğiniz en farklı keklerden olacak.
Nektarinli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Yumurta
- 1 Paket Vanilin
- 1 Su Bardağı şeker
- 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Süt
- 2 Paket Kabartma Tozu
- 2 Su Bardağı Un
- 1 çay Kaşığı Tarçın
- 1/2 çay Bardağı Fındık
- 3-4 Adet Nektarin
- 1 Avuç Iri Kıyılmış Fındık
Nektarinli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, vanilin ve şekeri krema haline gelene kadar çırpalım. Yaklaşık 4-5 dakika çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyerek karışana kadar çırpmaya devam edelim.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Spatula yardımı ile karıştırıp, tarçın ve fındığı da katıp karıştıralım.
- Kek hamurunun altına yağlı kağıt koyup etrafını yağladığımız kelepçeli kalıba dökelim.
- İnce dilimlediğimiz nektarinleri kekimizin üzerine dizelim. İkiye böldüğümüz fındıkları da serpiştirelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.