Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Çıtır Simit

Dışı çıtır ve gevrek, içi yumuşak simitler! Mutfağa kadar buyurun.

Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Su Bardağı Un
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tepeleme Yemek Kaşığı şeker
  • 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1/2 Su Bardağı Pekmez
  • 2 Su Bardağı Susam
Çıtır Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pekmezi biraz suyla açıp geniş bir tabağa alalım.
  2. Unun ortasına havuz yapıp sırayla malzemeleri ekleyelim.
  3. İyice yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamuru tezgahta biraz daha yoğuralım ve istediğiniz büyüklükte parçalara ayıralım.
  5. Böldüğümüz hamurdan iki parça alarak ince uzun şekilde avucumla açıp iki parçayı birleştirip döndürelim.
  6. Halka haline getirip uçlarından birleştirelim.
  7. Önce pekmezli suya daha sonra susama batırıp tepsiye alalım.
  8. Tepside 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
  9. Bu sürenin sonunda 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Fırınlanmış Baharatlı Soğanlı Bal Kabağı

Fırınlanmış Baharatlı Soğanlı Bal Kabağı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Balık Mantısı

Balık Mantısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çiftlik Köfte

Çiftlik Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limon Soslu Dereotlu Tavuk

Limon Soslu Dereotlu Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çıtır Nohutlu Fırında Mücver

Çıtır Nohutlu Fırında Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce