Çıtır Simit
Dışı çıtır ve gevrek, içi yumuşak simitler! Mutfağa kadar buyurun.
Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Su Bardağı Un
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Tepeleme Yemek Kaşığı şeker
- 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Tuz
- 1/2 Su Bardağı Pekmez
- 2 Su Bardağı Susam
Çıtır Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pekmezi biraz suyla açıp geniş bir tabağa alalım.
- Unun ortasına havuz yapıp sırayla malzemeleri ekleyelim.
- İyice yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru tezgahta biraz daha yoğuralım ve istediğiniz büyüklükte parçalara ayıralım.
- Böldüğümüz hamurdan iki parça alarak ince uzun şekilde avucumla açıp iki parçayı birleştirip döndürelim.
- Halka haline getirip uçlarından birleştirelim.
- Önce pekmezli suya daha sonra susama batırıp tepsiye alalım.
- Tepside 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Bu sürenin sonunda 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.