Kremalı Portakallı Kek
Buram buram portakal kokan, portakal kremalı portakallı kek tarifimi mutlaka denemelisiniz. Aroması yoğun, lezzeti ise şahane. Afiyet olsun.
Kremalı Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Su Bardağı Portakal Suyu
- 1 Su Bardağı (2 Parmak Eksik) Sıvı Yağ
- 2 Su Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- Krema için:
- 2 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı Portakal Suyu
- 1/2 Su Bardağı şeker
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 3-4 Parça Beyaz çikolata (arzuya Göre)
- Keki ıslatmak için:
- 1/2 Su Bardağı Portakal Suyu
Kremalı Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında olan yumurtalar vanilya ve şeker ile köpürene kadar mikserle yüksek devirde çırpılır. Ardından sıvı yağ ve portakal suyu eklenir. Ardından düşük ayarda un ve kabartma tozu çırpılır.
- En son portakal kabuğu rendesi de eklenip tereyağı ile yağlanmış kalıba dökülür. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakik pişirilir. Mutlaka kürdan testi yapın.
- Fırından aldığınız kek soğuyunca üzerine portakal suyunu gezdirip bir kenara alın.
- Kreması için tereyağı ve beyaz çikolata hariç malzemeleri uygun bir tencerede kaynayana kadar pişirin. Kaynayıp koyulaştıkça tereyağı ve çikolatayı ekleyip ocaktan alın.
- Kremanın ilk sıcaklığı geçince kekin üstüne dökün. Afiyet olsun.