Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #kofte

Çıtır Karnabahar Köftesi

Karnabaharı sevemeyenlere bile kendini sevdirecek bu köfteyi hazırlamak o kadar kolay ki! Lezzetine ve pratikliğine hayran kalacağınız bu tarife bizce evin minikleri de çok sevecek. Her öğün tüketebileceğiniz, az yağda kızartılan ve dilerseniz buzluğa atarak sonra da tüketebileceğiniz bu karnabahar köftesini mutlaka denemelisiniz!

Az suda haşlayarak veya buharda pişirerek kullanacağınız karnabaharları baharatlarla harmanlayıp pişiriyoruz. Yanına yoğurt veya yeşil bir salatayla sağlıklı bir öğün haline getiriyoruz

Çıtır Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Karnabahar
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 2 Adet Yumurta
  • 5 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Beyaz Peynir
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Çıtır Karnabahar Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharları olabildiğince küçük doğrayın, az miktarda kaynayan suda veya mümkünse buharda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çatalla bastırarak kıvamını kontrol edin, sert kısımları eziliyorsa suyunu süzerek kenara alın.
  2. Suyunu iyice süzdürdüğünüz karnabahar tanelerini sıcakken bir çatal yardımıyla veya blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  3. Süzgeçin üzerine alarak soğumasını bekleyin, bu sırada hafif hafif üzerinden bastırın ki fazla suyu çıksın.
  4. Soğuduktan sonra süzgeçten alarak geniş bir kaba yerleştirin. Sarımsağı üzerine rendeleyin, toz kırmızı biber, karabiber ve yumurtayı ekleyin ve birleşinceye dek bir spatula yardımıyla karıştırın.
  5. Unu ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırmaya devam edin. Dilerseniz bu aşamada şekil verip kullanmayacağınız kısmını buzluğa kaldırın, kullanacağınız kısmı ayırın.
  6. Son olarak içerisine beyaz peynirini, tuzunu ekleyin ve karıştırın.
  7. Her 5 adet köfte için 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada iyice ısıtın ve kaşık yardımıyla köfte harcından alarak tavada yerleştirin. Üzerinden hafifçe bastırın. Orta-yüksek ateşte her iki tarafı da çıtır çıtır oluncaya dek pişirin. Sıcakken afiyetle tüketin.
Yumuşak İrmik Helvası

Yumuşak İrmik Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tereyağlı Pilav

Tereyağlı Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Lebkuchen

Lebkuchen

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce