Çipura

2023-09-16 23:15:20 - Yemeklik.com.tr

Izgarada, tavada ya da fırında fark etmez, her zaman çipura (çupra) balığı çok seviliyor. Beyaz etli çipurayı suyunu kaybetmeden fırında pişirmenin birkaç sırrı var. Zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyu ile hazırlayacağınız , balığın kurumasını önler. Üzerine ekleyeceğiniz taze otlar ise hoş bir koku ve aroma verir.

Bu nefis balık tarifinin yanında büyük bir tabak ya da yoğurtlu bir çok yakışır. Bu akşamın menüsü hazır, haydi mutfağa!

Çipura Tarifi İçin MalzemelerÇipura Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pullarını ayıklayıp bol suda yıkanan çipuraların fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın. Üzerlerine birer çizik atıp balıkların karın kısımlarını tuzlayın. Yağlanmış fırın kabına alın ve halka halka doğranmış soğanları da iç kısmına yerleştirin.
  2. Halka şeklinde doğranmış patatesleri de fırın kabına yerleştirin.
  3. Ardından iri doğranmış kırmızı kapya biberi ve yeşil biberi ekleyin.
  4. Aroma vermesi için iri doğranmış sarımsakları da ekleyin.
  5. Son olarak taze otları ve defne yaprağını ekleyin.
  6. Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın ve sosu balığın üzerine gezdirin.
  7. Son olarak taze otlar ve limon dilimleri ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
  8. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi