Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Çikolatalı Kolay Yaş Pasta

Çikolatayı kim sevmez ki! Hele bir de doğum günlerinin, özel günlerin vazgeçilmezi olan çikolatalı pastayı... Çoğu zaman yapılışı gözümüzü korkutan pasta tarifleri bir yana hem kolay hem de damakları şenlendirecek bir lezzeti sizlere sunuyoruz. İster özel günlerinizin, ister çay saatinizin eşlikçisi kolay yaş pasta... Afiyet olsun!

Çikolatalı Kolay Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
  • Pandispanya İçin:
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1/2 çay Bardağı ılık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Su Bardağı (1 Yemek Kaşığı Fazla) Un
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • Keki Islatmak İçin:
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • Kreması İçin:
  • 1 Paket Toz Pasta Kreması
  • 1,5 Su Bardağı Soğuk Süt
  • 1 Paket Bitter çikolata
  • Sosu İçin:
  • 120 Gram Bitter çikolata
  • 200 Gram Sıvı Krema
  • Üzeri İçin:
  • 1 Tutam çikolata Parçaları
  • 1 Tutam Kakao
Çikolatalı Kolay Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda ısısındaki 4 adet yumurtanın sarısını ve akını çırpma kaplarına ayırın.
  2. Yumurta sarılarını mikser yardımıyla rengi açılıp köpürene kadar çırpın. Ardından üzerine toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
  3. Karışıma ılık suyu ve limon suyunu ekleyerek şekerin iyice erimesini sağlayın. Aksi halde erimeyen şeker taneleri pandispanyanızın kabarmasını engelleyebilir.
  4. Şekerin iyice eridiğinden emin olduktan sonra unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin ve malzemeler karışana kadar çırpın. Kek harcına kıyasla daha yoğun bir kıvam elde etmiş olacaksınız, endişelenmeyin.
  5. Yumurta aklarını ayırdığınız kaba yarım çay kaşığı tuzu ilave edin ve kar beyaz bir köpük elde edene dek yüksek ayarda 5 dakika çırpın.
  6. Ardından elde ettiğiniz köpüğü kakaolu karışıma ilave edin ve spatula ya da tahta kaşık yardımıyla kakaolu harcı ve köpüğü birbirine yedirin. Bu sırada köpükleri çok fazla söndürmemeye dikkat edin.
  7. Hazırladığınız karışımı altı yağlanmış, yuvarlak bir kalıba dökerek 150 derecede altlı üstlü fırında 25 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
  8. Pandispanya pişerken 1 paket hazır pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın ardından 1 paket bitter çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve kremaya ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı kullanıncaya dek buzdolabına kaldırın.
  9. Ardından üzerine dökeceğiniz çikolata sosu için 2 paket bitter çikolatayı küçük parçalara ayırarak bir kaseye alın. Sıvı kremayı çikolataları eritecek sıcaklığa gelene kadar ısıtın. Isınan kremayı çikolataların üzerine dökerek tamamı eriyene kadar karıştırın ve pürüzsüz bir sos hazırlayın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  10. Fırından çıkan pandispanya ilk sıcaklığını attıktan sonra ılık halde iken üzerine kürdan yardımıyla delikler açın ve yarım su bardağı süt ile tamamına gelecek şekilde ıslatın.
  11. Ardından önceden hazırlamış olduğunuz kremayı tüm pandispanyanın üzerini kaplayacak şekilde yayın. Sonrasında çikolata sosunu tüm krema kaplanacak şekilde üzerine dökün.
  12. Hazırladığınız pastayı 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine kakao serperek, çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tahinli Fındıklı Kurabiye

Tahinli Fındıklı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çağla Salatası

Çağla Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Glutensiz Kandil Simidi

Glutensiz Kandil Simidi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişneli Yaprak Sarma

Vişneli Yaprak Sarma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çin Böreği

Çin Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce