Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Has Güllaç

Ramazan ayı'nın gülü güllacı; Saltanatını 1400lü yıllardan beri sürdüren, içerisine eklenen gülsuyundan dolayı adına "güllü aş" denen, zamanla "sütlü aş"ın sütlaç olması gibi onunda adı güllaç olarak anılmaya başlanmış.

Az malzemeyle büyük lezzetler sunan, sadece 1 ay hüküm süren sonra ortadan kaybolup tüm aylar aranan lezzetli bir Osmanlı Asilzadesi kendisi... Benim reçetem şöyle;

Has Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
  • Güllaç için:
  • 10 Adet Güllaç Yaprağı
  • 1,5 Litre Süt
  • 10 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 5 Yemek Kaşığı Kaymak
  • 6-8 Damla Gül Suyu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Küçük Boy Kase Ceviz
  • Süslemek için:
  • 1 Avuç Tomurcuk Gül
  • 1 Tutam Antep Fıstığı
  • 1 Avuç çilek
Has Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt, şeker ve kaymağı derin bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatın.
  2. Kaynayıp ocaktan aldıktan sonra süt, parmağınızı hafif yakacak şekilde olana dek soğutun. İçerisine vanilya ve gül suyunu ya da gülyağını ekleyin.
  3. Güllacı hazırlayacağınız tepsiye 1 kepçe süt döküp yaprakların parlak kısımları üste bakacak şekilde her katta sütü her yerine yayarak ıslatın.
  4. 5.katta cevizleri ekleyin ve işlemi tekrarlayın.
  5. Oda sıcaklığında biraz bekletip, kabarmasını engellemeyecek şekilde streçfilmle kapatıp buzdolabında en az 2 saat bekletin
  6. Sonra üzerini süsleyip, servis edin. Afiyet şifa olsun.
Akışkan Kurabiye

Akışkan Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Tahin Helvası

Fırında Tahin Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Krep Sarma

Çikolatalı Krep Sarma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuklu Yoğurtlu Kuskus Salatası

Tavuklu Yoğurtlu Kuskus Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
3 Bacı Dolması

3 Bacı Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce