Chocolate Chip Cookie
Amerika'dan mutfağımıza gelen şahane tariflerin en popüleri ile karşınızdayız! Hazırlandıktan sonra çayın, kahvenin yanında gönül rahatlığıyla servis edebileceksiniz. Mutfak sizi bekler.
Chocolate Chip Cookie Tarifi İçin Malzemeler
- 125 Gram Tereyağı
- 1,5 çay Bardağı Esmer şeker
- 1 Paket Vanilin
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 70 Gram Sütlü çikolata
- 1 çay Bardağı Damla çikolata
- 1 çay Bardağı Ceviz Içi (iri Parçalanmış)
- 3,5-4 çay Bardağı Un
- 1 Adet Yumurta
Chocolate Chip Cookie Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumuşamış tereyağı, şeker, vanilin, nişasta, tuz, kabartma tozu ve yumurtayı bir el çırpıcısıyla karıştırıyoruz
- 1'er çay bardağı unu sırayla ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Hamurun kalitesi için yavaş yavaş eklenmesi önemli. Yoğurmaya devam ediyoruz.
- Bıçakla iyice parçalanmış çikolataları ve cevizleri ekliyoruz. Hamurla birbirine geçmesini sağlıyoruz. Son olarak çikolata parçaları ya da damla çikolataları ekliyoruz ve harmanlıyoruz.
- Hamuru buzdolabında 15 dakika bekletiyoruz. Bu sırada fırını alt üst ayarda 175-180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Tepsiye fırın kağıdı seriyoruz.
- Dinlenmiş hamurdan istediğimiz büyüklükte yuvarlaklar yapıp aralıklarla tepsiye diziyoruz. Hamur genişleyeceği için aralık bırakmanız önemli.
- Fırında kontrollü olarak 12-15 dakika kadar pişiriyoruz .10. Dakikadan sonra kontrol etmenizi öneririm. Afiyet olsun.