Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Chai Tea Sütlaç

Kış aylarından içimizi ısıtan içeceklerden biridir chai tea. Onun lezzetinden ilham alarak baharatı bol, tam kıvamında ve yepyeni bir sütlaç tarifi hazırladık sizler için. İçerisindeki baharatlardan kokusunu ve lezzetini alan bu nefis sütlü tatlıyı kaşık kaşık yemek isteyeceksiniz.

Videolu anlatımında tatlı tarifimizin detaylarını bulacaksınız. Afiyetler olsun!

Chai Tea Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
  • Chai Tea İçin:
  • 8 Adet Kakule
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Karanfil
  • 1 Küçük Dilim Taze Zencefil
  • 1 Adet çubuk Tarçın
  • 2 Adet Yıldız Anason
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Siyah çay
  • Sütlaç İçin:
  • 1,5 çay Bardağı Pirinç
  • 1,5 Litre Tam Yağlı Süt
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Adet çubuk Tarçın
  • 1,5 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pirinç Unu
  • Süslemek İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Tarçın
  • 8-10 Adet çubuk Tarçın
  • 8-10 Adet Yıldız Anason
Chai Tea Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencerede kakule, karanfil, taze zencefil, tarçın ve anasonu 1-2 dakika kavurun. Ardından üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra çayı ekleyip karıştırın ve kapağını demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra tel süzgeçle süzdürüp suyunu bir kaseye aktarın.
  2. Yıkadığınız pirinci tencereye alın ve 2 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
  3. Geniş bir tencerede süt, vanilin, çubuk tarçın ve toz şekeri karıştırın. Üzerine çay ve pirinci de ekleyip kısık ateşte kaynatın.
  4. Ardından pirinç ununu 1/2 su bardağı suyla karıştırın ve tencerenin içine yavaşça aktarın.
  5. Karıştırdıktan sonra kıvam alana kadar pişirin. Bu sırada tekrar kaynayacak ve minik minik balonların yüzeye ulaştığını göreceksiniz, bunu gördükten sonra kısık ateşe alıp  1-2 dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alın. Sütlacın kıvamı akışkan bir boza kıvamında olmalıdır.
  6. Hazırladığın sütlacı kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  7. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 4-6 saat kadar soğumaya bırakın.
  8. Servis etmeden önce toz tarçın serpiştirip, çubuk tarçın ve yıldız anasonla süsleyip servis edin. Afiyet olsun!
3 Portakal ile 5 Litre Portakal Suyu

3 Portakal ile 5 Litre Portakal Suyu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Lor Peyniri Tatlısı

Lor Peyniri Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tırtıl Poğaça

Tırtıl Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muffin Börek

Muffin Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mısır Unlu Kurabiye

Mısır Unlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce