Cassoulet
Fransa'dan enfes bir tarif geldi. İçindeki malzemelerle Türk damak zevkine de çok uygun. Karşınızda cassoulet.
Cassoulet Tarifi İçin Malzemeler
- 600 Gram Kuzu Eti
- 6 Adet Dana Sosis
- 250 Gram Beyaz Fasulye
- 250 Mililitre Et Suyu
- 20 Mililitre Sıvı Yağ
- 2 Adet Soğan
- 2-3 Diş Sarımsak
- 3-4 Dal Taze Kekik
- 2 Dal Taze Biberiye
- 20 Mililitre üzüm Sirkesi
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
Cassoulet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geceden ıslattığınız fasulyeleri bol su koyup tuz eklediğiniz bir tencereye alınız.
- Fasulyeleri hafif yumuşayıncaya kadar haşlayınız (Fasulyeler, çok yumuşarsa güveçte etle birlikte pişerken dağılabilir).
- Güveç kabına yağı koyup kızdırınız. Etleri güveç kabına alıp suyunu salıp çekinceye kadar kavurunuz.
- Güveç kabına medium dice (midyum days)
doğranmış soğanları, dörde bölünmüş sarımsakları, kekik ve biberiyeyi ekleyip etleri
biraz daha kavurunuz.
- Et suyunu ve sirkeyi de güveç kabına ekleyiniz.
- Güveç kabına fasulyeleri, tuz ve karabiberi ekleyip tüm malzemeleri hafifçe karıştırınız. Yemek kaynamaya başlayınca güveç kabının kapağını kapatınız.
- 150 °C’de ısıtılmış fırında etleri yumuşayıncaya kadar 60-70 dakika pişiriniz.
- Cassoulet, fırında pişerken sosisleri mirepoix doğrayıp pişme işleminin bitimine 30 dakika kala güvece ekleyiniz. Yemeği karıştırıp kapağını kapatınız ve pişirme işlemine devam ediniz.
- Yemeği çukur tabaklarda ya da porsiyonluk güveç taslarında servis yapınız.