Bezelyeli Muffin

2023-09-17 01:09:45 - Yemeklik.com.tr

Muffin diyince aklımıza meyveli, çikolatalı, renkli süslemeli şekerli kekler gelir. Peynirli, dereotlu keklerden de alışık olduğumuz üzere bir de kekin tuzlu hali var. Puf puf muffini bezelye gibi minnoş bir sebzeyle birleştirsek, kırmızı soğan ve eski kaşarla lezzetlendirsek nasıl olur dersiniz?

Bezelyeli muffin, kahvaltıda, çayın yanında hatta öğün aralarında atıştırmalık olarak da tüketebileceğiniz, açlık bastıran ama lezzetiyle tatmin eden tuzlu bir kek.

Merak ettiniz mi? Ettiyseniz buyurun efendim, tarifi burada.

 

Bezelyeli Muffin Tarifi İçin MalzemelerBezelyeli Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kırmızı soğanı minik küpler şeklinde doğrayıp, kızdırdığınız 1 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin.
  2. Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
  3. Yumurtayı iyice çırpın. İçerisine yoğurt, zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyip bir miktar daha çırpın.
  4. Unu ve kabartma tozunu eleyerek başka bir kapta birleştirin.
  5. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyerek alttan üste doğru, un gözden kaybolana dek karıştırın.
  6. Son olarak rendelenmiş eski kaşarı ve haşlanmış bezelyeleri de karışıma ekleyerek hafifçe karıştırın.
  7. Muffin kaplarını yağlayın, kapların 2/3 ünü dolduracak şekilde karışımı kaplara bölüştürün.
  8. Önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika arası pişirin.

Daha Fazla Gönderi