Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Beyaz Çikolatalı Meyveli Pasta

Beyaz çikolata sevenlere Beyaz çikolata ve meyvenin nefis buluşması... Beyaz çikolatalı meyveli pasta tarifi için mutfak sizi bekler.

Beyaz Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
  • Kreması için:
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Vanilya
  • 120 Gram Beyaz çikolata
  • Sade pandispanya için:
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Kakaolu pandispanya için:
  • 3 Adet Yumurta
  • 3/4 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Dark Kakao
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Pandispanyaları ıslatmak için:
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • Ara katlar için:
  • 1 Adet Muz
  • 1 Küçük Boy Kase Damla çikolata
  • Ganaj için:
  • 200 Gram Krema
  • 300 Gram Beyaz çikolata
  • 1/2 Su Bardağı Fındık
  • Üzeri için:
  • 1 Avuç çilek
  • 1 Paket Bitter çikolata
  • 1 Tutam Pasta Süsü
Beyaz Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pastacı kreması için sütü, nişastayı, unu, yumurta sarısını, ve toz şekeri tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpıcıyla çırpalım.
  2. Ocağın altını yakıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp vanilyayı ve çikolataları ekleyelim. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletelim.
  3. Pandispanya için yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpalım.
  4. Sonra kuru malzemeleri ekleyip bir spatula yardımıyla karıştıralım. Yağladığımız 24 cm kelepçeli kalıba karışımımızı dökelim.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. İki pandispanyayı da aynı şekilde hazırlayıp pişirdikten sonra birkaç saat bekletelim.
  6. Pandispanyalar ve pastacı kreması dinlenirken ganajı hazırlayalım. Kremayı ocağa alıp ısıtalım.
  7. Sonra beyaz çikolataların üstüne dökelim. Krema çikolatayı eritene kadar karıştıralım. Fındık ekleyelim. Ganajı mümkünse bir gece dolapta bekletelim.
  8. Sade pandispanyayı ikiye bölelim. Kakaolu pandispanyayı da tek kat olarak kullanalım. Pandispanyaları süt ile ıslatalım.
  9. Pastacı kremasını dolaptan çıkartıp mikser yardımıyla çırpalım. Pastanın ara katlarına pastacı kreması sürelim, muz dilimleri ve damla çikolata serpelim.
  10. Ortadaki kat kakaolu olacak şekilde koyalım. Katları doldurduktan sonra pastanın dışını kalan kremayla sıvalayalım. 2 saat dolapta bekletelim.
  11. Pastayı çıkartıp ganajı dökelim. Üzerini istediğiniz gibi süsledikten sonra tekrar dolaba koyalım. Pastayı servis etmeden 1 gece bekletirseniz daha iyi olacaktır. Afiyet olsun :)
Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kızılcıklı Tart

Kızılcıklı Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Baklavalık Yufkadan Soğuk Baklava

Baklavalık Yufkadan Soğuk Baklava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bebek Bisküvisi

Bebek Bisküvisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinyağlı Türlü

Zeytinyağlı Türlü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce