Karamelize Soğanlı Beğendi
Nefis bir meze tarifiyle geldim. Kolları sıvayıp mutfağa geçiş yapmakta özgürsünüz. Karamelize soğanların beğendiyle buluşmasına bayılacaksınız.
Karamelize Soğanlı Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Patlıcan
- 1/2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1/2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Karamelize soğanlar için:
- 1 Adet Soğan
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Küp şeker
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- Süslemek için:
- 1-2 Dal Maydanoz
Karamelize Soğanlı Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı közledikten sonra kabuğunu soyalım.
- Ardından bir tavada tereyağını eritelim. Unu kavuralım. Sütü ekleyelim. Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyelim.
- Ardından ezdiğimiz köz patlıcanı ekleyelim ve beğendimiz hazır.
- Ayrı bir tavada yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı zeytin yağ ile soteleyelim. Küp şekeri ekleyip 3-4 dakika daha soteleyelim.
- Son olarak baharatları ekleyelim. Servis tabağına yaydığımız beğendiğin üzerine gezdirelim. Kıyılmış maydanozla süsleyelim. Afiyet olsun.