Ev Yapımı Pizza
Evde nefis bir pizza hamuru hazırlamak hiç de zor değil. Dışarıda yediklerinizi aratmayacak nefis bir pizza hazırlıyor, sevdiklerimizle paylaşıyoruz. Hazır mısınız?
Tarifimin detaylı videosunu aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilir , kanalımı ziyaret edebilirsiniz.
Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru için:
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Su
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Kuru Maya
- 1 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
- Sos için:
- 1 Adet Rendelenmiş Domates
- 1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Domates Salçası
- 1 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı (silme) Tuz
- 1/4 çay Kaşığı Karabiber
- 1/4 çay Kaşığı Fesleğen
Ev Yapımı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı unu karıştırma kabına alalım. Ortasını açıp, 1 çay kaşığı kuru maya,
1 yemek kaşığı şeker ekleyelim. 1 tatlı kaşığı tuzu da kenarına ilave edelim.
- Maya ve şekerin üzerine gelecek şekilde 1 su bardağı su dökelim. 4 yemek kaşığı da zeytinyağı da ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Üzerini kapatıp bir kenara kaldıralım ve 30 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken pizza sosu için; 1 adet rendelenmiş, püre haline getirilmiş domatesi alalım. Üzerine tepeleme 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, çeyrek çay kaşığı karabiber, çeyrek çay kaşığı fesleğen ekleyelim. Malzemeler bütünleşene kadar karıştıralım. Hazırladığımız pizza sosunu bir kenara kaldıralım.
- Yeterince dinlenen hamuru tezgaha alalım. Pizza hamurlarımızı açarken mısır unu kullanıyorum arkadaşlar, mısır unuyla daha lezzetli oluyor. Tezgaha mısır unu serpip hamuru üzerine alalım ve 4 eşit parçaya bölelim. Parçaların her birini beze haline getirelim.
- Bezelerden birini alıp mısır unu ile istediğimiz kalınlıkta açalım. Açtığımız pizza hamurunu fırın tepsisine yerleştirelim. Kabarmaması için üzerine çatalla delikler açalım. Daha sonra hazırladığımız pizza sosundan sürelim.
- Artık pizzamızın üzerini süsleyebiliriz; önce rendelenmiş kaşar peynirini yerleştirelim. Daha sonra istediğimiz malzemelerle süsledikten sonra önceden ısıtılmış 240 derece fırında ortanın bir altındaki rafa koyalım. Yaklaşık 10-15 dakika üzerindeki malzemeler kızarana kadar pişirelim.