Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pizza

Ev Yapımı Pizza

Evde nefis bir pizza hamuru hazırlamak hiç de zor değil. Dışarıda yediklerinizi aratmayacak nefis bir pizza hazırlıyor, sevdiklerimizle paylaşıyoruz. Hazır mısınız?

Tarifimin detaylı videosunu aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilir , kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Su
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Yemek Kaşığı şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
  • Sos için:
  • 1 Adet Rendelenmiş Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Domates Salçası
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı (silme) Tuz
  • 1/4 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/4 çay Kaşığı Fesleğen
Ev Yapımı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 3 su bardağı unu karıştırma kabına alalım. Ortasını açıp, 1 çay kaşığı kuru maya, 1 yemek kaşığı şeker ekleyelim. 1 tatlı kaşığı tuzu da kenarına ilave edelim.
  2. Maya ve şekerin üzerine gelecek şekilde 1 su bardağı su dökelim. 4 yemek kaşığı da zeytinyağı da ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Üzerini kapatıp bir kenara kaldıralım ve 30 dakika dinlendirelim.
  3. Hamur dinlenirken pizza sosu için; 1 adet rendelenmiş, püre haline getirilmiş domatesi alalım. Üzerine tepeleme 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, çeyrek çay kaşığı karabiber, çeyrek çay kaşığı fesleğen ekleyelim. Malzemeler bütünleşene kadar karıştıralım. Hazırladığımız pizza sosunu bir kenara kaldıralım.
  4. Yeterince dinlenen hamuru tezgaha alalım. Pizza hamurlarımızı açarken mısır unu kullanıyorum arkadaşlar, mısır unuyla daha lezzetli oluyor. Tezgaha mısır unu serpip hamuru üzerine alalım ve 4 eşit parçaya bölelim. Parçaların her birini beze haline getirelim.
  5. Bezelerden birini alıp mısır unu ile istediğimiz kalınlıkta açalım. Açtığımız pizza hamurunu fırın tepsisine yerleştirelim. Kabarmaması için üzerine çatalla delikler açalım. Daha sonra hazırladığımız pizza sosundan sürelim.
  6. Artık pizzamızın üzerini süsleyebiliriz; önce rendelenmiş kaşar peynirini yerleştirelim. Daha sonra istediğimiz malzemelerle süsledikten sonra önceden ısıtılmış 240 derece fırında ortanın bir altındaki rafa koyalım. Yaklaşık 10-15 dakika üzerindeki malzemeler kızarana kadar pişirelim.
4 Yufkadan Su Böreği

4 Yufkadan Su Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Özbek Çorbası

Özbek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Makarna Salatası

Pratik Makarna Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Peynir Köftesi

Peynir Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Soslu Biftek

Soslu Biftek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce