Beyaz Çikolatalı Güllaç
Ramazan ayının en gözde tatlısı güllaç, beyaz çikolata, çilek, ceviz, Antep fıstığı ile daha da lezzetli hale geldi. İster sadece beyaz çikolata ekleyin, ister fındık ister ceviz, ister meyveli ister meyvesiz; size kalmış...
Beyaz Çikolatalı GüllaçTarifi İçin Malzemeler
- Güllaç yapraklarını ıslatmak için:
- 1 Litre Süt
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Paket Vanilya
- Beyaz çikolatalı güllacın ara katları için:
- 6-7 Adet çilek
- 2 Yemek Kaşığı Antep Fıstığı
- 1/2 Su Bardağı Ceviz
- 80 Gram Beyaz çikolata
Beyaz Çikolatalı GüllaçTarifi Nasıl Yapılır?
- Güllaç yapraklarını kabınıza göre kesin ya da kırın. Güllaç yapraklarını ıslatmak için süt, şeker ve vanilyayı karıştırarak ocağa alın. Kaynatmayın, sadece şeker eriyene kadar karıştırarak ılıtın.
- Tepsinize bir kepçe ılık süt gezdirin.
Bir adet güllaç yaprağını parçalar halinde kabınıza koyup üzerine bir kepçe daha süt gezdirin. Güllaç yaprağı, süt sıralaması yaparak yarıya kadar gelin.
- Ortasına ceviz, Antep fıstığı tozu, beyaz çikolata parçası, çilek parçaları ekleyin. Üzerine güllaç yaprağı kapatıp ıslatarak kat çıkmaya devam edin.
- Bitince tepsinizin üzerini kapatın. Ben streçledim kurumaması için. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin. İstediğiniz şekilde süsleyin. Üzeri kuru gelirse size birkaç kaşık süt gezdirebilirsiniz.
- Beyaz çikolatalı güllacı dilimleyerek servis edin. Kalan güllacın yine üzerini kapatarak muhafaza edin.