Garnitürlü Bulgur Pilavı
Gerek verdiği tokluk hissi gerek sağlık açısından daha faydalı olan bulgurun, garnitürle eşsiz ve lezzetli birleşimi bu pilavda birlikte. Garnitürlü bulgur pilavı karşınızda.
Garnitürlü Bulgur PilavıTarifi İçin Malzemeler
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet çarliston Biber
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1 çay Kaşığı Kuru Nane
- 4 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 Kase Garnitür
Garnitürlü Bulgur PilavıTarifi Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını kızdırıp soğanları içine ekleyin.
- Soğanlar renk aldıktan sonra, biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçayı da ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
- Bulguru ve garnitürü ekleyin, nane hariç diğer baharatları ekleyip, bir iki tur çevirdikten sonra sıcak suyunu ekleyin.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakın, bulgur suyunu çektiğinde altını kapatıp dinlenmeye alın.
- Bu esnada kuru naneyi atıp güzelce karıştırın, servis için garnitürlü bulgur pilavını tabağa alıp sunalım. Afiyetler olsun.