Yemeklik.com.tr 1 ay önce
yemeklik #sebze

Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

Karnabaharın hafif ve besleyici yapısına, kıyma ve beşamel sosla lezzetlendirip sofralarına özel bir lezzet katmak isteyen herkesi tarifimize bekliyoruz. Şimdi ev ortamında rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifi hemen deneyin.

Beşamel Soslu Kıymalı KarnabaharTarifi İçin Malzemeler
  • Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin:
  • 1 Adet Karnabahar
  • 300 Gram Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Beşamel Sos İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri
Beşamel Soslu Kıymalı KarnabaharTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılır. Tuzlu suda haşlanır. Küçük borcama koyulur.
  2. Tavaya sıvıyağ alınır. Önce kıymalar sonra sarımsak ve soğanlar konulup kavurulur. Salça, tuz ve baharat da eklenip pişirilir. Piştikten sonra karnabaharların üzerine dökülür.
  3. Beşamel için tavaya tereyağı alınır. Un eklenip kokusu çıkana kadar pişirilir. Süt, tuz eklenir koyulaşana kadar karıştırılır. Kıymalı harcın üzerine dökülür.
  4. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Sonra kaşar peyniri rendesi konulup eriyene kadar pişirilir. Afiyet Olsun!
Şekersiz Hafif Tatlı

Şekersiz Hafif Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vejetaryen Carpaccio

Vejetaryen Carpaccio

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Buzluk Pastası

Buzluk Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yufka Cipsi

Yufka Cipsi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Köz Patlıcanlı Haydari

Köz Patlıcanlı Haydari

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce