Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tatli

Belem Turtası (Pastel de Nata)

Portekizli kaşiflerin Lizbon limanına döndürecek güzellikte, ünü dünyaya yayılmış Belem turtasını namı diğer yumurta tartını birlikte hazırlıyoruz.

Orijinal tarifini dünya üzerinde sadece dört kişinin bildiği ve sırrının nesilden nesile aktarıldığı Belem turtası tarifini bugün sizlerle önemli tüm detaylarını paylaşarak sır perdesini aralamaya geliyoruz. Mutfağa geçin ve leziz tarifimizi hazırlamaya başlayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Belem Turtası (Pastel de Nata) Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Paket Milföy Hamuru
  • 500 Gram Toz şeker
  • 250 Mililitre Su
  • 1 Adet Portakal Kabuğu
  • 1 Adet Limon Kabuğu
  • 1 Adet çubuk Tarçın
  • 500 Mililitre Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 7 Adet Yumurta Sarısı
  • Tepsiyi Yağlamak İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Üzeri İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Tarçın
Belem Turtası (Pastel de Nata) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Su, şeker, kabuklar ve tarçın çubuğunu birlikte ocağa alın kaynamaya bırakın.
  2. Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve 7-8 dk. koyulaşana kadar devam edin. Ocağın altını kapatın ve ılınmaya bırakın.
  3. Un ve sütü muhallebi kıvamına getirene kadar çırparak pişirin. Pişen muhallebiye şerbeti azar azar ekleyerek yedirin.
  4. Şerbetli muhallebiyi hafifçe oda sıcaklığında ılıttıktan sonra yumurta sarılarını ekleyip çırpın.
  5. Karışımı süzerek başka bir kaba alın böylelikle kabuklardan ve varsa topaklardan kurtulun.
  6. Milföy hamurları yumuşayınca hepsini üst üste koyup bastırın ve merdane yardımı ile tek ve büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
  7. Açma esnasında hafifçe un serpebilirsiniz sonrasında fazla unu fırça yardımı ile mutlaka temizleyin.
  8. Dikdörtgenin uzun kenarından başlayarak sıkı şekilde hamuru rulo haline getirin ve 2 cm kalınlığında yaklaşık 20 parça kesin.
  9. Metal muffin kalıbını tereyağı ile yağlayın hamurları içerisine ortasında kenarlara doğru bastırarak yerleştirin.
  10. Hamurların ortalarına fazla boşluk kalmayacak şekilde yumurtalı kremadan doldurun ve 250 derecelik fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Oda sıcaklığına gelen ılık turtalarınızı hafifçe tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çilekli Bademli Biscotti

Çilekli Bademli Biscotti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fermente Havuç

Fermente Havuç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yumurta Dolması

Yumurta Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tartella

Tartella

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Omlet Böreği

Omlet Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce