Bazlama

2023-09-16 23:59:46 - Yemeklik.com.tr

Bazlama; mayalı tarifiyle hazırlanan ve geleneksel olarak sac üzerinde pişirilen, kalın bir çeşidi. Uzun süre mayalanıp dinlendikten sonra elde şekil verilen hamur bezeleri günümüzde ocak üzerinde pişirilmekte. Kalınlık derecesine göre Anadolu'nun pek çok yöresinde mayalı, şebit, pıtpıt adıyla anılır. Hafta sonu bazlama ve tereyağının başrolde olduğu bir sofrası hazırlamalı diyorsanız hadi gelin, tam ölçülü bazlamalar hazırlamak için mutfağa geçiyoruz! Karşınızda yumuşacık kıvamıyla damakta şenlikler oluşturacak nefis mi nefis bazlama tarifi!

Dilerseniz pişirdikten sonra fazla kalan kısmını buzlukta saklayabilir, dilediğiniz zaman çıkarıp ısıtarak afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.

Bazlama Tarifi İçin MalzemelerBazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ilık su, yaş maya, tuz, şeker ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alıp karıştırın.Karışıma unu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın, daha sonra yoğurmaya başlayın.
  2. Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalandıktan sonra ortaya doğru katlayarak havasını alın. Hamuru üzerine biraz un serptiğiniz tezgahın üzerine alın.Hamur kesiciyle ortadan ikiye kesip bezelere ayırın.
  4. Bezeleri üzerine un serptiğiniz büyük bir tabağın üzerine alın ve üzerine bir naylon poşet geçirin.
  5. Hafif unladığınız tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla bezelerinizi açmaya başlayın.
  6. Açtığınız hamurları bir mutfak örtüsünün üzerine alın üstlerini örtün ve 20 dakika mayanlanmaya bırakın.
  7. Kabarmış hamurları orta ateşte kızdırdığınız bir tavanın üzerine alın ve kenarları hafifçe kabarınca hemen tersini çevirin.
  8. Bu tarafının kenarları da kabarınca tekrar çevirin ve toplamda 4 kere çevirerek kızartın. Bu şekilde bazlamalarınız balon gibi kabaracaktır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi