Nezaket Kebabı

2023-09-17 00:02:43 - Yemeklik.com.tr

Kalabalık sofraların en sevilen tariflerinden olmaya aday, yufkası çıtır, bol soslu, fırında misler gibi pişen bir var! Üstelik görüntüsü ne kadar özenle ve zahmetle yapılmış gibi görünse de yapımı oldukça kolay!

Köftesinin tadı da herkesin damağında nefis bir tat bırakacağına emin olabilirsiniz! ve sosundaki sarımsak yemeğe harika bir tat katıyor. Yufkaları köfteye sarıp ikişer parmak kalınlığında kesiyoruz ve fırında çıtır çıtır olana kadar pişiriyoruz. Köfteler piştikten sonra fırından çıkar çıkmaz biberli, domatesli mis gibi bir sos döküyoruz. Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz, bu nefis tarifi en kısa sürede denemenizi ve sevdiklerinizle kalabalık sofralarda bu tadı paylaşmanızı tavsiye ederiz, ellerinize sağlık!

Nezaket Kebabı Tarifi İçin MalzemelerNezaket Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kıyma harcını hazırlamak için geniş bir kasede kıyma, galeta unu, yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu  güzelce yoğurun.
  2. Yufkayı tezgaha serin ve yarım ay olacak şekilde katlayın.
  3. Yufkanın geniş kısmına kıymayı eşit şekilde yayın ve rulo şeklinde sarın. Uç kısmını suyla fırçalayarak yapıştırın.
  4. Hazırladığınız kıymalı yufka rulolarını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin.
  5. Yağlanmış yuvarlak fırın kabına kıymalı kısımlar yukarıdan gözükecek şekilde dik olarak dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  7. Bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırın. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyin ve soteleyin.
  8. Yumuşayan biberlerin üzerine sarımsak, domates ve suyu ekleyip suyun yarısı çekilene kadar pişirin.
  9. Fırından çıkan köftelerin üzerine bu sosu ekleyin ve 15 dakika daha fırınlayın.
  10. Fırından çıkardıktan sonra üzerine maydanoz serpiştirin ve yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi