Saray Pilavı

2023-10-08 22:04:26 - Yemeklik.com.tr

Klasik pilav tariflerinden sıkılanlar için görseliyle kalabalık misafir sofralarına pek yakışacak bir pilav tarifimiz var. Etli ya da tavuklu saray pilavı çeşitlerinden bu kez saray pilavını et ile hazırlıyoruz.

Doyurucu olmasının yanı sıra üzerine serptiğimiz Antep fıstığı, badem ve nar taneleri ile iştah açıyor. Ana yemeklerinizin yanında afiyetle yemeniz için buyursunlar tarifimize.

Saray Pilavı Tarifi İçin MalzemelerSaray Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pilavı hazırlamak için pirinci güzelce yıkayın ve 10 dakika ılık suda bekletin. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri 5 dakika kavurun.
  2. Ardından sıcak suyunu ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın.
  3. Eti haşlamak 1,5 su bardağı su eklediğiniz tencerede etleri 25-30 dakika haşlayın. Suyunu pilav yapımında kullanmak üzere ayırın.
  4. Haşlanan etleri ayrı bir tavada soğanlarla soteleyin.
  5. Ardından havucu ekleyip sotelemeye devam edin. Son olarak baharatları da ekleyin.
  6. Daha sonra servis tabağının en altına etleri, üstüne pilavı koyup ters çevirin. Üzerini kavurduğumuz badem, file Antep fıstığı, çam fıstıkları ve nar taneleri ile süsleyin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi