Bamya Turşusu

2023-09-17 01:08:09 - Yemeklik.com.tr

''Yok artık bamyanın da mı turşusu var?'' diyenler, bu lezzeti daha önce hiç denememiş olanlar... Daha fazla geç kalmadan yiyebileceğiniz en iyi biri olan bamya turşusuyla tanışın isteriz. 10 günde tüketime hazır hale gelen bu turşunun önemli birkaç püf noktası var. Bunların başında içinde esmer şeker kullanılıyor olması gerekiyor. Beyaz üzüm sirkesi bazlı bir turşu. Lezzetlenme sırrı ise dereotu ve tane karabiberde saklı. Ah bir de hardal tohumu da atarsanız içine, değmeyin keyfinize.

Bamyaları tüm kış afiyetle tüketmek için buyurun bamya turşusu tarifimize.

Bamya Turşusu Tarifi İçin MalzemelerBamya Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bamyaları güzelce yıkayın. Kesmeden turşulama işlemine geçin. Kavanozların altına 1-2 adet sarımsak koyun.  Üzerine dereotu yerleştirin ve  bamyalarımızı ters olarak sıkı sıkı kavanoza yerleştirin.
  2. Kaynamış suyun üzerine şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Üzerine sirkeyi ilave edip tekrar karıştırın. Kavanozlara tane karabiber varsa  hardal tohumu da ilave edin.
  4. Üzerini tamamen dolduracak şekilde suyumuzu kavanozlara doldurun. Hiç kullanılmamış kavanoz kapaklarıyla sıkıca kapatın. 10 gün kadar oda sıcaklığında bu şekilde bekletin.
  5. 10 günün sonunda bamya turşuları afiyetle yenmeye hazır!
  6. Şimdiden ellerinize sağlık.

Daha Fazla Gönderi