Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tursu

Bamya Turşusu

''Yok artık bamyanın da mı turşusu var?'' diyenler, bu lezzeti daha önce hiç denememiş olanlar... Daha fazla geç kalmadan yiyebileceğiniz en iyi biri olan bamya turşusuyla tanışın isteriz. 10 günde tüketime hazır hale gelen bu turşunun önemli birkaç püf noktası var. Bunların başında içinde esmer şeker kullanılıyor olması gerekiyor. Beyaz üzüm sirkesi bazlı bir turşu. Lezzetlenme sırrı ise dereotu ve tane karabiberde saklı. Ah bir de hardal tohumu da atarsanız içine, değmeyin keyfinize.

Bamyaları tüm kış afiyetle tüketmek için buyurun bamya turşusu tarifimize.

Bamya Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kg. Bamya
  • 1 Litre Su
  • 1 Su Bardağı Beyaz üzüm Sirkesi
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 1/2 Yemek Kaşığı Esmer şeker
  • 7-8 Adet Tane Karabiber
  • 7-8 Diş Sarımsak
Bamya Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bamyaları güzelce yıkayın. Kesmeden turşulama işlemine geçin. Kavanozların altına 1-2 adet sarımsak koyun.  Üzerine dereotu yerleştirin ve  bamyalarımızı ters olarak sıkı sıkı kavanoza yerleştirin.
  2. Kaynamış suyun üzerine şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Üzerine sirkeyi ilave edip tekrar karıştırın. Kavanozlara tane karabiber varsa  hardal tohumu da ilave edin.
  4. Üzerini tamamen dolduracak şekilde suyumuzu kavanozlara doldurun. Hiç kullanılmamış kavanoz kapaklarıyla sıkıca kapatın. 10 gün kadar oda sıcaklığında bu şekilde bekletin.
  5. 10 günün sonunda bamya turşuları afiyetle yenmeye hazır!
  6. Şimdiden ellerinize sağlık.
Havuçlu Bar

Havuçlu Bar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Mısır Unlu Sebzeli Poğaça

Mısır Unlu Sebzeli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muzlu Ekmek

Muzlu Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pastane Usulü Supangle

Pastane Usulü Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
4 Renkli Cheesecake

4 Renkli Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce