Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #sulu-yemek

Soğan Yahni

Arpacık soğanın girip de lezzetlendirmediği herhangi bir yemek daha yok. Soyması zahmetli ama yemesi efsane...

Baby patatesler resimde büyük çıkmış ama gayet minikler. Baby patatesler tarifimize hem lezzet katıyor hem de yancı olarak ekstra püre, pilav yapmamıza gerek kalmıyor. Haydi başlayalım. Soğan yahni yapıyoruz.

Soğan Yahni Tarifi İçin Malzemeler
  • 10 Adet Arpacık Soğan
  • 750 Gram Yağsız Kuşbaşı Et
  • 8 Adet Bebek Patates
  • 2 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1-2 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Soğan Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tenceremizi kızdırdıktan sonra etimizi alıyoruz. Hafif mühürleme işlemi yapıyoruz ki suyu içinde kalsın ve karamelize rengini yemeğin suyuna versin.
  2. Sonrasında küçük doğradığımız 2 adet kuru soğanla arpacık soğanları ekliyoruz. Hafif renkleri şeffaflaşınca salçamızı ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
  3. Baby patateslerimizi de yemeğimize ekliyoruz. Tuzu ekleyip düdüklü tenceremizi kapatıyoruz.
  4. 15 dakikanın sonunda yemeğimiz servise hazır.
Ispanaklı Havuçlu Atom

Ispanaklı Havuçlu Atom

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Buğday Unlu Grissini

Tam Buğday Unlu Grissini

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tiramisu Pasta

Tiramisu Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çaylı Kek

Çaylı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bayat Kurabiyeden Çikolata Topları

Bayat Kurabiyeden Çikolata Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce