Balon Kebabı
2023-10-08 11:30:20 - Yemeklik.com.tr
O bir assolist! Sofralarınızda herkesi şaşırtmaya hazır mısınız? Adı üstünde balon gibi kabarık bir hamur,lokum kıvamında ,sebzelerin suyuyla pişmiş bir et. ''Hamur öyle balon gibi nasıl kabarıyor'' diyorsanız, o işin sırları da tarifimizde. Havayı hamurun içerisinde hapsederek pişirdiğinizde o şekilde bir kıvamı oluyor. İçinde zaten nefis kavrulmuş etler saklı. Sofralarınızda farklı bir yapmak istiyorsanız balon kebabı tam size göre! Şimdiden ellerinize sağlık.
Balon Kebabı Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 1 Su Bardağı ılık Su
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1/2 çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 5,5 Su Bardağı Un
- İç harcı için:
- 500 Gram Kuşbaşı Dana Eti
- 1 Adet Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Kapya Biber
- 2 Adet Yeşil Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Etinizi yağsız tencereye alın ve suyunu salana kadar pişirin.
- Suyunu çeken etlerin üzerine yağ,soğan,sarımsak ,biberler ve salçayı ilave ederek kavurun. Bir miktar su ilave ederek pişmeye bırakın.
- Hamur için; un hariç bütün malzemeleri bir araya getirip karıştırın.
- Azar azar unu ilave edin.
- Hamur zor toparlanan bir hamur,cok fazla un eklemeden elinizle toparlamaya çalışın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün.Merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Fırın tepsisine hamuru koyun ve ortasına iç harcı ilave edin.
- Diğer bezeyide eş büyüklükte açın ve tepsideki pidenin üstüne kapatın.
- Kenarlarını büze büze birleştirin.Küçük bir aralıktan pipet ile içine üfleyin,ardından hemen hamuru sıkıştırın. Hava almaması çok önemli.
- Toplamda 4 adet balon kebabı çıkıyor.İkişerli olacak şekilde fırına gönderin.Yumurta sarısınıı biraz süt ile açıp narince pidelerin üstüne sürün. Üzerine çörek otu ve susam serpin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hamur şişip kabarana kadar 15-20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Ardından çıkarıp üzerini kaldırıp servis edin. Afiyetler olsun.