Balon Kebabı

2023-10-08 11:30:20 - Yemeklik.com.tr

O bir assolist! Sofralarınızda herkesi şaşırtmaya hazır mısınız? Adı üstünde balon gibi kabarık bir hamur,lokum kıvamında ,sebzelerin suyuyla pişmiş bir et. ''Hamur öyle balon gibi nasıl kabarıyor'' diyorsanız, o işin sırları da tarifimizde. Havayı hamurun içerisinde hapsederek pişirdiğinizde o şekilde bir kıvamı oluyor. İçinde zaten nefis kavrulmuş etler saklı. Sofralarınızda farklı bir yapmak istiyorsanız balon kebabı tam size göre! Şimdiden ellerinize sağlık.

Balon Kebabı Tarifi İçin MalzemelerBalon Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Etinizi yağsız tencereye alın ve suyunu salana kadar pişirin.
  2. Suyunu çeken etlerin üzerine yağ,soğan,sarımsak ,biberler ve salçayı ilave ederek kavurun. Bir miktar su ilave ederek pişmeye bırakın.
  3. Hamur için; un hariç bütün malzemeleri bir araya getirip karıştırın.
  4. Azar azar unu ilave edin.
  5. Hamur zor toparlanan bir hamur,cok fazla un eklemeden elinizle toparlamaya çalışın.  Hamuru 8 eşit parçaya bölün.Merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
  6. Fırın tepsisine hamuru koyun ve ortasına iç harcı ilave edin.
  7. Diğer bezeyide eş büyüklükte açın ve tepsideki pidenin üstüne kapatın.
  8. Kenarlarını büze büze birleştirin.Küçük bir aralıktan pipet ile içine üfleyin,ardından hemen hamuru sıkıştırın. Hava almaması çok önemli.
  9. Toplamda 4 adet balon kebabı çıkıyor.İkişerli olacak şekilde fırına gönderin.Yumurta sarısınıı biraz süt ile açıp narince pidelerin üstüne sürün. Üzerine çörek otu ve susam serpin.
  10. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hamur şişip kabarana kadar 15-20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Ardından çıkarıp üzerini kaldırıp servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi